Infoa pennun ostajille

Muistattehan, että schapendoes on energinen ja vilkas, omistajiinsa syvästi kiintyvä koira, joka haluaa olla siellä missä tekin. Se ei viihdy yksin, vaan on onnellisimmillaan saadessaan olla mukana. Kaikki harrastaminen sopii schapendoesille, mutta yhtä hyvin se viihtyy pitkillä lenkeillä, mökillä, veneessä tai sohvalla omistajan kainalossa. Se vaatii paljon liikuntaa ja määrätietoisen koulutuksen. Kovalla kädellä kouluttaminen ei sovi schapendoesille, ne ovat melko pehmeitä luonteeltaan. Schapendoes oppii asioita todella helposti, mutta muistaa myös huonot kokemukset. Oikealla kohtelulla schapendoesista saa aivan mahtavan ystävän. 

Schapendoesin turkki on iso osa sen viehätystä. Se vaatii kuitenkin säännöllistä hoitoa pysyäkseen kauniina. Turkin kuuluu olla karkea, jolloin se ei takkuunnu helposti, mutta se vaatii kuitenkin huolellisen kampaamisen parin viikon välein. Pentuturkin vaihtuessa aikuiskarvaan noin vuoden iässä turkki on haastava ja välillä ihmettelee, mihin on itsensä laittanut. Kun saa kamman kädestään niin jo löytyy uusi huopaantunut takkulaatta! Onneksi turkinhoito helpottuu, kun päästään tästä vaiheesta ohi.

Kokoan alustavaa listaa kiinnostuneista pennun ostajista jo ennen pentujen syntymää. Alustava varaus muuttuu sitovaksi, kun olemme tavanneet kasvotusten ja olette maksaneet varausmaksun. Varausmaksu vähennetään kokonaishinnasta. 

Pentuja pääsee ensimmäisen kerran katsomaan niiden ollessa noin neljän viikon ikäisiä. Pennut luovutetaan uusiin koteihin 7-8 viikon iässä. Siihen mennessä ne on totutettu käsittelyyn, madotettu useaan kertaan, rekisteröity Suomen Kennelliittoon, käytetty eläinlääkärin tarkastuksessa ja mikrosirutettu. Pentujen mukana saatte pentupaketin, joka sisältää mm. pennunhoito-oppaan ja penturuokaa.

Haluan kuulla kasvateistani myös jatkossa. Minulta saa pyytää neuvoa ja minulle saa kertoa kuulumisia. Olisi hienoa kuulla teistä. Toivoisin, että pentu käytettäisiin lonkka- ja kyynärkuvauksissa sekä silmätarkastuksessa sen ollessa noin 1 - 2 - vuotias.


Samettitassun kennel Johanna Valli
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!