UUTISET


5.7.22

Nyt ne ovat täällä! 3.7. illalla ja seuraavana yönä Hilma synnytti kahdeksan hyvänkokoista, terhakkaa pentua, joista kolme on uroksia ja viisi narttua. Synnytys kesti kauan, pitkä hellejakso oli uuvuttanut Hilman ja pennut olivat isoja. Lähes seitsemän tunnin kuluttua oli kuitenkin valmista ja upea kahdeksikko tyytyväisinä imemässä. Kuudesta tullee harmaa-mustia, yhdestä pojasta musta-valkoinen ja yksi yllätysvärinen tyttö ruskeilla läikillä.Maitoa riittää ja pentulaatikossa on oikein tyytyväistä sakkia.


28.6.22

H-hetki lähenee! Hilmalla tänään tiineysvuorokausia 55 ja olo alkaa olla aika raskas, eivätkä nämä helteet asiaa helpota. Painoa on tullut reilu 4 kg ja vyötärö levinnyt oikein kunnolla. Pentujen liikkeet tuntuvat jo vatsapeitteiden alla. Pentulaatikko on laitettu kuntoon ja portti pentuhuoneen ovelle, ettei Lyyli pääse häiritsemään. Vielä vähän pitää malttaa odottaa...

Jotain muutakin tapahtumaa on ollut. Lyyli kävi ekaa kertaa koittamassa TOKOn alokasluokkaa. Lyyli oli jotenkin ihan innoton, mutta saatiin sntään kolmostulos. Ensi kerralla paremmalla onnella (ja taidoilla).

Okko kävi luonnetestissä saaden hienot pisteet 127 ja maininnan laukausvarma. Temperamentiltaan erittäin vilkas!


1.6.22

Hilma kävi tiineysultrassa ja kyllä siellä pentusia näkyi. Nyt sitten odotellaan ja hoidetaan mammakoiraa. Ruoka maistuu entiseen malliin, jos mahdollista niin Hilma on vielä entistäkin ahneempi! Uni ja rapsutukset maistuvat myös.

Heinäkuun ensimmäisinä päivinä saadaan toivottavasti schapevauvoja maailmaan. 

6.5.22

Ajeltiin Hilman kanssa Iisalmeen 4.5. ja samana iltana pääsivät Lystin kanssa tositoimiin ekan kerran. Siinä ei kauaa nokka tuhissut ja seuraavana päivänä oli vielä nopeampaa. Lopuksi otettiin vielä pienet leikit ja lumikylvyt Lystin pihalta löytyneessä lumikasassa. Nyt odotellaan nelisen viikkoa ja sitten käydään ultrassa katsomassa näkyykö schapevauvoja.25.4.22

Hilman juoksu alkoi ja Iisalmeen astutukseen matkataan todennäköisesti toukokuun alkupäivinä. On sitä jo odotettukin!

Samettitassun Salvia, Lydia kävi Lahden KV-näyttelyssä maaliskuussa ja oli hienosti PN2, sai SERTIN ja CACIBIN, upea suoritus.


6.2.22

Talven tapahtumia:

Paljoa ei ole tapahtunut, aika hiljaista on. Olemme nauttineet lumisesta talvesta, schapet yleensä aina rakastavat lunta, niin myös Hilma ja Lyyli. 

Hilma jatkaa agilitya ja Lyyli tokoa, molemmat ovat innokkaita ja taitavia ja lähtevät vuorollaan tyytyväisinä harrastuksiinsa.

Käytin Hilman polvitarkastuksessa ja terveet 0/0 polvet oli. Jatkamme siis juoksun odottamista, että päästäisiin Lystiä tapaamaan.

Pennuista Lilja, Samettutassun Salsa kävi jo syksymmällä luustokuvissa ja Pippa, Samettitassun Suukko tammikuussa. Molemmilla lonkat A/A ja kyynärnivelet 0/0. Hieno juttu!

26.10.21

Syksyn terveystuloksia:


Pennut ovat käyneet terveystarkastuksissa kiitettävän aktiivisesti. 


Samettitassun Simsalabim aka Sulo tulokset:

Lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, selkä VA0 LTV0, veriarvot ok


Samettitassun Samba aka Sylvi :

Lonkat A/B, kyynärnivelet 0/0, silmät ok


Samettitassun Sade aka Lyyli:

Lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0,  silmät ok, gPRA normaali, HUU terve, kantaja 

veriarvot otettu aiemmin ja kaikki viitearvoissa


 

28.8.21

Kesän näyttelyuutisia:


Samettitassun S-pennuista näyttelyuransa aloitti meidän Lyyli eli Samettitassun Sade Tuurissa Alavudella 15.6. Lyyli esiintyi kauniisti ja sai hyvän arvostelun tuloksella ERI JUK1. Tuomarina Susanna Uusitalo-Kärppä.Samassa näyttelyssä Hilma, Black Quebec's The Blue Cafe sai pitkän näyttelytauon jälkeen kolmannen sertinsä ja valioitui. Hilman tulos ERI AVK1 SA PN1 SERT ROP ja siis FI MVA. Hilma nautti esiintymisestä eikä tahtonut housuissaan pysyä!Lyyli ja Hilma jatkoivat näyttelyuraansa Pori kv:ssa 31.7. Tuomarina Hannele Jokisilta. Lyylille tällä kertaa EH JUK4. Hilma jatkoi hienosti ja tuloksena ERI AVK1 SA PN4 VARA-CACIB, joka muuttuu CACIBIKSI, koska voittaja on jo kansainvälinen muotovalio.
Porissa meidän pennuista esiintyi Samettitassun Salsa aka Lilja ensimmäisessä näyttelyssään ja upeasti esiintyikin ollen ERI JUKI SA PN2 ja saaden SERTIN. Nätti ja kiva tyttö!


Kuva: Linda Virtanen
Kuva: Linda VirtanenHilma ja Lyyli kävivät Mynämäen ryhmänäyttelyssä 8.8. ja tällä kertaa oli Lyylin vuoro voittaa äitinsä. Lyylille ERI JUK1 SA PN1 SERT ROP. Hilma ERI VAL1 SA PN2. Tuomarina Helin Tenson.


Kuva: Elina Mauno
Kuva: Elina MaunoSamettitassun Seesami aka Rommi aloitti näyttelyt Laukaalla 10.7. Harry Tastilla hyvällä arvostelulla ja oli ERI JUK1. Äänekoskella 14.8. kaatosateessa tuomarina Harto Stockmari ja tulos EH JUK1 ja Kouvolassa 21.8. tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa EH JUK1.Samettitassun Sahrami aka Okko menestyi loistavasti Savitaipaleella 7.8. tuomarina Elena Oikkonen. Okolle tulos ERI JUK1 SA PN1 SERT ROP. Komea nuori mies!Samettitassun Salvia aka Lydia aloitti uransa Heinolassa 22.8. Saija Juutilaisella ja tuloksena EH NUK1.Kesän terveystuloksia:


Rommi kävi luustokuvissa, lonkat A/A kyynärät 1/0 selkä VA0 LTV1 ja polvet 0/0. DNA- testissä gpra ++ ja HUU normaali, kantaja.


Myös Okko luustokuvattiin , lonkat B/B ja kyynärät 1/0. Okon lihasmaksasairauden veriarvot hyvät.


Lyylin lihasmaksasairauden veriarvot myös kaikki kunnossa.Muita kuulumisia:Kaikki ovat nauttineet kuumasta kesästä. Ainakin meidän tytöt ovat kovia uimaan, aina juostaan veteen kun sellaista näkyy. Eipä siinä kuumuuskaan haittaa!

 Meidän pennuista osa harrastaa tokoa, osa agilityä, joku rallytokoa, joku jälkeä ja hakua. Kaikki toimivat perheidensä lenkittäjinä ja viihdyttäjinä. Kaikilla taitaa olla maailman tärkein virka ihmisen parhaana ystävänä.

Kuva: Karoliina Valli
Kuva: Karoliina Valli
Samettitassun kennel Johanna Valli
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!