UUTISET


15.12.23


Tämä syksy olikin meille normaalista poikkeava, kun vietimme kaksi kuukautta Espanjan lämpimän auringon alla. Ajoimme autolla halki Euroopan, koska halusimme Hilman ja Lyylin tietenkin mukaan. Kyllä he hyvin matkustivatkin ja nauttivat Espanjassa täysillä. Joka aamu tehtiin pitkä lenkki rannalla ja uitiin meressä. Rannalla oli paljon koiria omistajiensa kanssa ja niiden kanssa vaihdettiin kuulumisia. Muutenkin koirat saivat olla lähes joka paikassa mukana ja sehän schapelle sopii.


Sillä aikaa ovat T-pentujen omistajat olleet tereysrintamalla mukavan aktiivisia. Kuudesta penusta on otettu lihasmaksasairauden veriarvot. Kahdella oli yksi arvo ihan lievästi koholla, niin vähän ettei sillä ole merkitystä. Muilla kaikki viitearvoissa. Todella hienoa! Lisäksi on jo seuraavat tervystarkit tehtynä:

FI JMVA Samettitassun Taika aka Mandi polvet 0/0 , silmät ok

FI JMVA Samettitassun Tuisku aka Jalmari silmät ok

Samettitassun Tundra aka Frida lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä LTV0 VA1


Muillakin alkaa kohtapuoliin tulla luustokuvaustuloksia. Sijoitusneiti Rosan ajattelin viedä tammikuussa.


Samettitassun Seesami aka Rommi on taitava poika rallytokossa. Rommi kävi kisaamassa syksyn aikana kolme ykköstulosta ja hankki koulutustunnuksen RTK1.

 19.7.23


Onpa vierähtänyt aikaa viime päivityksestä. Kesäkin on jo pitkällä, mutta koitetaanpa muistella mitä syksyn, talven ja kevään aikana on tapahtunut.

Tokouutisia ja luonnetesti

Lyyli on meidän tokokoiramme, se on tasaisen varma suorittaja, joka ei turhia sählää ja yleensä vielä kisatilanteessa näyttää parastaan.  Syksyn aikana kävimme kolmessa alokasluokan tokokokeessa, joista tuloksena kolme ykköstulosta. Näin ollen Lyyli hankki koulutustunnuksen TK 1. Nyt harjoittelemme avoimen luokan liikkeitä, mutta ne ovat vielä kesken, joten saa nähdä milloin kisaura jatkuu.

Lyyli kävi kesäkuussa luonnetestissä Harjavallassa. Lyyli on iloinen ja ihmissosiaalinen koira, joka syttyy repimisleikkeihin. Niinpä olikin yllätys, että luonnetestituomarin kanssa hän ei halunnut leikkiä. Luonnetestin muutkaan osiot eivät menneet aivan odotusten mukaisesti ja lopuksi vielä Lyyli pelkäsi laukauksia vaikkei pelkää ilotulitteita. Pisteitä kohtalaisesti 78 ja laukausaltis. Pehmeä kotikoira, jonka kanssa arki on helppoa.

Lyyli on tokokoira
Lyyli on tokokoira

Näyttelymenestystä

Kevään tullen innostuin taas käymään näyttelyissä. Hilma on vihdoin täydessä turkissa viime kesän pentujen jälkeen. Kolmesta näyttelystä on tuloksena 2xPN1 ja 2xROP, kerran EH. 

Sijoitustyttöni Rosa, Samettitassun Tosca on käynyt kahdessa näyttelyssä ja olikin heti ensimmäisessään PN2, JUN-ROP ja sai JUN-SERTIN ja SERTIN. Seuraavasta näyttelystä sitten EH, sellaistahan tämä on.

Hilman viime kesän pennut ovat muutenkin pärjänneet näyttelyissä kivasti. Samettitassun Tuisku aka Jalmari on käynyt viidessä näyttelyssä ja onkin ehtinyt hankkia kolme JUN-SERTIÄ ja siis juniorimuotovalion arvon. SERTEJÄ on jo kaksi, kolmannenhan saa ottaa vasta kun täyttää kaksi vuotta. 

Samettitassun Taika aka Mandi avasi myös näyttelyuransa komeasti ja nappasi itselleen PN2-sijoituksen, JUN- SERTIN, VARASERTIN ja oli JUN-ROP.

Hilman ja Rosan kanssa Rauman näyttelyssä
Hilman ja Rosan kanssa Rauman näyttelyssä

Paimennustaipumustesti

Schapendoes-yhdistys järjesti paimennustaipparin Somerolla 12.7. ja sinne mentiin Hilman ja Jalmarin kanssa. Olikin mielenkiintoista nähdä, löytyykö näistä taipumusta lampaiden paimennukseen. Kyllähän molemmista löytyi vaikka lampaan kakka kiinnosti ainakin yhtä paljon. Molemmat läpäisivät testin ja saivat arvosanan hyvä. Molemmille siis tunnus PAIM-T H.

Hilma ja Jalmari kävivät paimennustaipparissa
Hilma ja Jalmari kävivät paimennustaipparissa


30.8. 22

Kaikki pennut ovat lähteneet uusiin, ihaniin koteihinsa. Kyllä näissä pennuissa riitti vauhtia, niin että sekä me ihmiset että koirat kaipaamme vähän hengähdystaukoa. Nyt nautitaan isojen koirien seurasta ja syksyn tuomista harrastuksista.

5.7.22

Nyt ne ovat täällä! 3.7. illalla ja seuraavana yönä Hilma synnytti kahdeksan hyvänkokoista, terhakkaa pentua, joista kolme on uroksia ja viisi narttua. Synnytys kesti kauan, pitkä hellejakso oli uuvuttanut Hilman ja pennut olivat isoja. Lähes seitsemän tunnin kuluttua oli kuitenkin valmista ja upea kahdeksikko tyytyväisinä imemässä. Kuudesta tullee harmaa-mustia, yhdestä pojasta musta-valkoinen ja yksi yllätysvärinen tyttö ruskeilla läikillä.Maitoa riittää ja pentulaatikossa on oikein tyytyväistä sakkia.


28.6.22

H-hetki lähenee! Hilmalla tänään tiineysvuorokausia 55 ja olo alkaa olla aika raskas, eivätkä nämä helteet asiaa helpota. Painoa on tullut reilu 4 kg ja vyötärö levinnyt oikein kunnolla. Pentujen liikkeet tuntuvat jo vatsapeitteiden alla. Pentulaatikko on laitettu kuntoon ja portti pentuhuoneen ovelle, ettei Lyyli pääse häiritsemään. Vielä vähän pitää malttaa odottaa...

Jotain muutakin tapahtumaa on ollut. Lyyli kävi ekaa kertaa koittamassa TOKOn alokasluokkaa. Lyyli oli jotenkin ihan innoton, mutta saatiin sntään kolmostulos. Ensi kerralla paremmalla onnella (ja taidoilla).

Okko kävi luonnetestissä saaden hienot pisteet 127 ja maininnan laukausvarma. Temperamentiltaan erittäin vilkas!


1.6.22

Hilma kävi tiineysultrassa ja kyllä siellä pentusia näkyi. Nyt sitten odotellaan ja hoidetaan mammakoiraa. Ruoka maistuu entiseen malliin, jos mahdollista niin Hilma on vielä entistäkin ahneempi! Uni ja rapsutukset maistuvat myös.

Heinäkuun ensimmäisinä päivinä saadaan toivottavasti schapevauvoja maailmaan. 

6.5.22

Ajeltiin Hilman kanssa Iisalmeen 4.5. ja samana iltana pääsivät Lystin kanssa tositoimiin ekan kerran. Siinä ei kauaa nokka tuhissut ja seuraavana päivänä oli vielä nopeampaa. Lopuksi otettiin vielä pienet leikit ja lumikylvyt Lystin pihalta löytyneessä lumikasassa. Nyt odotellaan nelisen viikkoa ja sitten käydään ultrassa katsomassa näkyykö schapevauvoja.



25.4.22

Hilman juoksu alkoi ja Iisalmeen astutukseen matkataan todennäköisesti toukokuun alkupäivinä. On sitä jo odotettukin!

Samettitassun Salvia, Lydia kävi Lahden KV-näyttelyssä maaliskuussa ja oli hienosti PN2, sai SERTIN ja CACIBIN, upea suoritus.


6.2.22

Talven tapahtumia:

Paljoa ei ole tapahtunut, aika hiljaista on. Olemme nauttineet lumisesta talvesta, schapet yleensä aina rakastavat lunta, niin myös Hilma ja Lyyli. 

Hilma jatkaa agilitya ja Lyyli tokoa, molemmat ovat innokkaita ja taitavia ja lähtevät vuorollaan tyytyväisinä harrastuksiinsa.

Käytin Hilman polvitarkastuksessa ja terveet 0/0 polvet oli. Jatkamme siis juoksun odottamista, että päästäisiin Lystiä tapaamaan.

Pennuista Lilja, Samettitassun Salsa kävi jo syksymmällä luustokuvissa ja Pippa, Samettitassun Suukko tammikuussa. Molemmilla lonkat A/A ja kyynärnivelet 0/0. Hieno juttu!





26.10.21

Syksyn terveystuloksia:


Pennut ovat käyneet terveystarkastuksissa kiitettävän aktiivisesti. 


Samettitassun Simsalabim aka Sulo tulokset:

Lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, selkä VA0 LTV0, veriarvot ok


Samettitassun Samba aka Sylvi :

Lonkat A/B, kyynärnivelet 0/0, silmät ok


Samettitassun Sade aka Lyyli:

Lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0,  silmät ok, gPRA normaali, HUU terve, kantaja 

veriarvot otettu aiemmin ja kaikki viitearvoissa


 

28.8.21

Kesän näyttelyuutisia:


Samettitassun S-pennuista näyttelyuransa aloitti meidän Lyyli eli Samettitassun Sade Tuurissa Alavudella 15.6. Lyyli esiintyi kauniisti ja sai hyvän arvostelun tuloksella ERI JUK1. Tuomarina Susanna Uusitalo-Kärppä.Samassa näyttelyssä Hilma, Black Quebec's The Blue Cafe sai pitkän näyttelytauon jälkeen kolmannen sertinsä ja valioitui. Hilman tulos ERI AVK1 SA PN1 SERT ROP ja siis FI MVA. Hilma nautti esiintymisestä eikä tahtonut housuissaan pysyä!



Lyyli ja Hilma jatkoivat näyttelyuraansa Pori kv:ssa 31.7. Tuomarina Hannele Jokisilta. Lyylille tällä kertaa EH JUK4. Hilma jatkoi hienosti ja tuloksena ERI AVK1 SA PN4 VARA-CACIB, joka muuttuu CACIBIKSI, koska voittaja on jo kansainvälinen muotovalio.
Porissa meidän pennuista esiintyi Samettitassun Salsa aka Lilja ensimmäisessä näyttelyssään ja upeasti esiintyikin ollen ERI JUKI SA PN2 ja saaden SERTIN. Nätti ja kiva tyttö!


Kuva: Linda Virtanen
Kuva: Linda Virtanen



Hilma ja Lyyli kävivät Mynämäen ryhmänäyttelyssä 8.8. ja tällä kertaa oli Lyylin vuoro voittaa äitinsä. Lyylille ERI JUK1 SA PN1 SERT ROP. Hilma ERI VAL1 SA PN2. Tuomarina Helin Tenson.


Kuva: Elina Mauno
Kuva: Elina Mauno



Samettitassun Seesami aka Rommi aloitti näyttelyt Laukaalla 10.7. Harry Tastilla hyvällä arvostelulla ja oli ERI JUK1. Äänekoskella 14.8. kaatosateessa tuomarina Harto Stockmari ja tulos EH JUK1 ja Kouvolassa 21.8. tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa EH JUK1.



Samettitassun Sahrami aka Okko menestyi loistavasti Savitaipaleella 7.8. tuomarina Elena Oikkonen. Okolle tulos ERI JUK1 SA PN1 SERT ROP. Komea nuori mies!



Samettitassun Salvia aka Lydia aloitti uransa Heinolassa 22.8. Saija Juutilaisella ja tuloksena EH NUK1.



Kesän terveystuloksia:


Rommi kävi luustokuvissa, lonkat A/A kyynärät 1/0 selkä VA0 LTV1 ja polvet 0/0. DNA- testissä gpra ++ ja HUU normaali, kantaja.


Myös Okko luustokuvattiin , lonkat B/B ja kyynärät 1/0. Okon lihasmaksasairauden veriarvot hyvät.


Lyylin lihasmaksasairauden veriarvot myös kaikki kunnossa.



Muita kuulumisia:



Kaikki ovat nauttineet kuumasta kesästä. Ainakin meidän tytöt ovat kovia uimaan, aina juostaan veteen kun sellaista näkyy. Eipä siinä kuumuuskaan haittaa!

 Meidän pennuista osa harrastaa tokoa, osa agilityä, joku rallytokoa, joku jälkeä ja hakua. Kaikki toimivat perheidensä lenkittäjinä ja viihdyttäjinä. Kaikilla taitaa olla maailman tärkein virka ihmisen parhaana ystävänä.

Kuva: Karoliina Valli
Kuva: Karoliina Valli
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita